Refraktometr TDS
Slyšíme to sice občasně, ale dostatečně...
podzim
Podzim je období, kdy se dny krátí,...

Nejnovější články
přímo z pražírny

#filtercoffee (3)
Nápoj, který se dobře fotí. Instagram a estetika v kávové kultuře
Kolik šálků kávy denně se vypije a kolik z nich skončí na Instagramu? To se nedá jednoduše spočítat,...
Bala21
Recenze Bala21: Když se probiotika potkají s přírodní fermentací
V této recenzi vám podrobně představíme moravskou značku Bala21, která uvedla na trh nabušený doplněk...
world barista championship Jack Simpson barista
Co nám přinesl World Barista Championship 2025?
Arrivederci! Loučíme se s dalším vyvrcholením soutěžní sezóny. Milán zatáhl záclony, vyprovodil šampiony...
Gorvits
Umění (s) kávou: Příběh malířky Anny Gorvits
Připravit dobrou kávu, najít v zrnkách ty nejlepší chutě a správnou přípravou je vyzdvihnout, to je umění....
Prague Coffee Festival
Prague Coffee Festival opět provoní Holešovice kávou
Prahu znovu zaplní napražená káva – 15. a 16. listopadu. Počkat! Letos to nebude na Holešovické tržnici!...

Kávové
události

Gastro Sweet Fest konference
Konferenční sál 7, PVA EXPO
20/11/2025
Gastro Sweet Fest
20/11/2025
Prague Coffee Festival
výstaviště
15/11/2025
Barista Session vol. III.
Coffee Trail Garden
27/09/2025
Roast festival
Káznice
20/09/2025

Vyberte si témata
dle svého gusta

Lifestyle
Origin
Domácí barista
Kavárna
Akce
Profi
Gastro

Lifestyle
s inspirací

Náhledovka a fotky-12
„Ta emo kavárna v Brně“ aneb proč je důležité mít dnes koncept
Pod pojmem „emo kavárna“ si můžeme představit mnohé. Jak vznikl nápad na její otevření a jestli pomohl...
podzim
Vliv kofeinu na zkracující se zimní dny
Markéta Sladkovská
Cesta Markéty Sladkovské: Káva mě naučila spojovat lidi
#filtercoffee (3)
Nápoj, který se dobře fotí. Instagram a estetika v kávové kultuře
Bala21
Recenze Bala21: Když se probiotika potkají s přírodní fermentací

Origin
bez hranic

#filtercoffee (1)
Sezónní sklizeň kávy. Co se děje v říjnu na plantážích a co pijeme v šálku
Káva, stejně jako ovoce nebo víno, má svou sezónu. Možná si při ranním cappuccinu ani neuvědomujeme,...
ilustrační obrázek
Kolem světa: Co znamená káva v asijských kulturách?
Nogales
„Dobrá káva je ta, která chutná vám.“ Farmář Oscar boří mýty a posouvá Kolumbii
EUDR
Další odklad EUDR? Chaos, odpor a IT firmy, které si mnou ruce
hacienda la esmeralda
Kam investuje Hacienda La Esmeralda rekordní milionový výdělek za 20 kilo kávy?

Domácí
barista

Refraktometr TDS
Co je to TDS a extrakce? Proč se měří? 
Slyšíme to sice občasně, ale dostatečně často na to, abychom to nemohli přehlédnout. Když někdo řekne,...
crema1
Tajuplná crema. Jak vzniká a k čemu je dobrá?
Markéta Sladkovská
Cesta Markéty Sladkovské: Káva mě naučila spojovat lidi
Gorvits
Umění (s) kávou: Příběh malířky Anny Gorvits
Káva spojuje dnes
Seznamte se s redakcí. Kdo pro vás píše články?

Podpořte
Káva Spojuje!

Naše trička nejsou jen o stylu – jsou o kávové kultuře, humoru a názoru. Koupí podpoříš Káva spojuje, nezávislou redakci zaměřenou na kávu a gastronomii, která píše s nadhledem, poctivě a bez kompromisů. Oblíkni kafe, které má co říct.

Untitled design

Kavárna
plná chutí

Náhledovka a fotky-12
„Ta emo kavárna v Brně“ aneb proč je důležité mít dnes koncept
Pod pojmem „emo kavárna“ si můžeme představit mnohé. Jak vznikl nápad na její otevření a jestli pomohl...
crema1
Tajuplná crema. Jak vzniká a k čemu je dobrá?
#filtercoffee (3)
Nápoj, který se dobře fotí. Instagram a estetika v kávové kultuře
Bala21
Recenze Bala21: Když se probiotika potkají s přírodní fermentací
šaf
Kávový šaf – odpad, který stojí za pozornost 

Akce,
které baví

world barista championship Jack Simpson barista
Co nám přinesl World Barista Championship 2025?
Arrivederci! Loučíme se s dalším vyvrcholením soutěžní sezóny. Milán zatáhl záclony, vyprovodil šampiony...
Prague Coffee Festival
Prague Coffee Festival opět provoní Holešovice kávou
Katka Bilíková
Příběh Katky Bilíkové. Entuziasmus, který skrze Týden kávy formoval Česko
barista battle
Barista Session 2025: Kávomilci se již potřetí utkají v latte artu v Coffee Trailu
bcpo
Barista Cup Ostrava 2025 a první Espresso Tonic Championship očima vítězek 
Refraktometr TDS
Co je to TDS a extrakce? Proč se měří? 
Slyšíme to sice občasně, ale dostatečně často na to, abychom to nemohli přehlédnout. Když někdo řekne,...
podzim
Vliv kofeinu na zkracující se zimní dny
crema1
Tajuplná crema. Jak vzniká a k čemu je dobrá?
world barista championship Jack Simpson barista
Co nám přinesl World Barista Championship 2025?
šaf
Kávový šaf – odpad, který stojí za pozornost 

Tvoříme příběhy
s chutí a srdcem

Poznejte naši redakci blíže! Prohlédněte si profily autorů, kteří dávají našim článkům život. Chcete být součástí týmu? Přidejte se k nám a napište svůj vlastní příběh!