profi

Nogales
„Dobrá káva je ta, která chutná vám.“ Farmář Oscar boří mýty a posouvá Kolumbii
Kolumbijský producent Oscar Hernandéz z farmy Nogales mluví o dopadech změny klimatu, roli žen v byznysu,...
Káva spojuje dnes
Seznamte se s redakcí. Kdo pro vás píše články?
Doposud – a stejně tak i do budoucna – dáváme v naší redakci prostor především ostatním: farmářům, pražírnám,...
EUDR
Další odklad EUDR. Chaos, odpor a IT firmy, které si mnou ruce
Státy Evropské unie poslední dva roky mává nově nastupující zákon, který by měl brzdit rychlost odlesňování...
Cherry Bones
Recenze Cherry Bones. Magazín, který doslova přetavuje kelímky v příběhy o kávě
Cherry Bones je nový půlročník, který místo nadbytku reklam nabízí eseje, fotografie a příběhy. Je vytisknutý...
Návrh bez názvu
Kávovar, co pozná kvalitu? Vědci vyvíjejí senzor, který měří chuť elektronicky
Káva je pro mnohé denní rituál, ale její chuť se odvíjí od jejího pěstování, sklizně, pražení i přípravy....
kakao
Světový den čokolády: Cesta od bobu až po tabulku
Čokoláda patří mezi nejoblíbenější potraviny na světě. Milují ji děti i dospělí. Používá se jako sladká...
Open de Cata
Open de Cata 2026. Soutěž, kde se zase srká, ale trochu jinak
Dlouhé roky jsme sledovali spíše velké soutěže pořádané pod záštitou SCA. Poslední dobou stále častěji...
hacienda la esmeralda
Kam investuje Hacienda La Esmeralda rekordní milionový výdělek za 20 kilo kávy?
Panamská farma Hacienda La Esmeralda přepsala dějiny výběrové kávy – 20 kg promyté Geshi se v srpnu 2025...
beverages
Kvíz: Kávové nápoje
Prvního září si žádá zákeřný testík. Tak co, myslíte si, že mluvíte plynule kávovou řečí? V našem kvízu...
rozpustnost
Dobrá rozpustnost. Co to u kávy znamená?
Co se vám vybaví pod slovem „rozpustnost“? Je to ta babiččina poobědová káva nebo tradiční řecké frappé?...