lifestyle

Náhledovka a fotky-12
„Ta emo kavárna v Brně“ aneb proč je důležité mít dnes koncept
Pod pojmem „emo kavárna“ si můžeme představit mnohé. Jak vznikl nápad na její otevření a jestli pomohl...
podzim
Vliv kofeinu na zkracující se zimní dny
Podzim je období, kdy se dny krátí, rána bývají tmavší a večery přicházejí dříve. Naše tělo na tyto změny...
Markéta Sladkovská
Cesta Markéty Sladkovské: Káva mě naučila spojovat lidi
Markéta Sladkovská mnoha způsoby přispěla československé kávové scéně – od psaní až po organizaci festivalů....
#filtercoffee (3)
Nápoj, který se dobře fotí. Instagram a estetika v kávové kultuře
Kolik šálků kávy denně se vypije a kolik z nich skončí na Instagramu? To se nedá jednoduše spočítat,...
Bala21
Recenze Bala21: Když se probiotika potkají s přírodní fermentací
V této recenzi vám podrobně představíme moravskou značku Bala21, která uvedla na trh nabušený doplněk...
world barista championship Jack Simpson barista
Co nám přinesl World Barista Championship 2025?
Arrivederci! Loučíme se s dalším vyvrcholením soutěžní sezóny. Milán zatáhl záclony, vyprovodil šampiony...
Gorvits
Umění (s) kávou: Příběh malířky Anny Gorvits
Připravit dobrou kávu, najít v zrnkách ty nejlepší chutě a správnou přípravou je vyzdvihnout, to je umění....
šaf
Kávový šaf – odpad, který stojí za pozornost 
Jestli dnes existuje nějaký praktický módní trend, pak je to rostoucí společenský tlak nezaplňovat skládky...
Autor: Lukáš Bíba
Honest Guide Janek Rubeš o zákulisí českého turismu: Směnárny, restaurace a podvody.
V exkluzivním rozhovoru s Jankem Rubešem odhalujeme zákulisí jeho práce na populárních průvodcích Honest...
Jakub Smolka
Barista roku 2025 Jakub Smolka a jeho cesta na World Barista Championship
Letošní květnový Barista roku korunoval Jakuba Smolku, který bude v polovině října reprezentovat Česko...