lifestyle

Barvení vajíček kávou ve 4 krocích: udržitelný tip na Velikonoce

Barvení vajíček kávovou sedlinou je ekologická a originální alternativa k běžným barvivům. Vytváří elegantní hnědé odstíny a využívá jen přírodní suroviny. Vyzkoušej tento jednoduchý způsob a vyzdob si domácnost udržitelně!

Scott Rao podruhé: O záchraně kávy, hejtrech a jedné novince

Druhá část interview s uznávanou kávovou osobností Scottem Raem. Káva čelí poslední dobou hned několika výzvám. Scott ale věří v lidskou inovaci a schopnost přizpůsobit se. Jak vidí budoucnost kávového oboru?

Scott Rao poprvé: O začátcích, zbytečných metodách a fermentacích

Exkluzivní rozhovor se Scottem Raem, který promluvil o svých kávových začátcích i kontroverzních trendech. Jak se z kavárenského nováčka stal respektovaným expertem? A proč si myslí, že pour-overy nejsou tak skvělé, jak si mnozí myslí?

Restaurant Week je tu: letos nabídne zážitky hned v 80 podnicích

Rádi objevujete nové podniky nebo prostě jen vyrazíte za dobrým jídlem? Pro všechny gastronomické příznivce startuje již 19. března jarní edice oblíbeného festivalu Restaurant Week. Pro naše čtenáře máme exkluzivní slevový kód!

Kam v Marseille na výběrovku? Příběhy tří baristek

Objevte tři výběrové kavárny v Marseille, kde se setkává vášeň pro kávu s jedinečnými příběhy baristek. Kde najdete nejlepší filtr, brunch nebo burgr a atmosféru v nejstarším městě Francie? Přečtěte si víc!

Kvíz: Anatomie kávového zrna

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak správně pojmenovat kávové plody? A umíte si pod pojmem zelené zrno představit něco konkrétního? Pojďme se společně podívat na kvíz anatomie kávových plodů. Své znalosti jistě využijete hned při další návštěvě kavárny či pražírny.

Březnový horoskop pro všechny kávové nadšence

Březen, za kamna vlezem? To byste přišli o spoustu zajímavých kávových zážitků, které nás tento měsíc čekají. Pojďme se na ně společně podívat.

Káva jako antioxidant: Brání stárnutí a stresu

Káva je bohatým zdrojem antioxidačních látek, které jsou důležité pro naše zdraví. Je dokonce považována za nejvýznamnější antioxidant. Přirozeně se v tomto nápoji vyskytují ve formě fenolových látek. Zelená zrna v sobě mají spoustu antioxidantů, která se aktivují při procesu pražení. To však musí být správné a kontrolované, ideálně lehké až střední. Tmavé pražení antioxidanty spálí, a navíc při něm vznikají karcinogeny.

Baristická komunita v Česku: Co jí chybí a co ji spojuje?

Kávový svět se mění a s ním i způsob, jak o něm mluvíme a jak ho představujeme čtenářům. Věřím, že si baristická komunita zaslouží více, než kolik se jí v dnešním Česku dostává. Větší pluralita pohledů, různorodost názorů, více prostoru pro ty, kteří tento gastronomický podobor každý den tvoří.