gastro

Barista League opět v Česku: V čem se utkají soutěžící v Praze?

Soutěž Barista League již jednou Česko navštívila a dokázala, že jde o zábavný kávový event, který má co nabídnout kávovým nadšencům i profesionálům. Baristické klání tentokrát proběhne v sobotu 29. 3. v pražském eventovém prostoru Gabriel Loci. Proč na akci vyrazit, čím je jiná a co uvidíte a ochutnáte?

Pikola: Od malého espresso baru k pražírně a šesti kavárnám

Pikola oslavila (a stále slaví) desetiletí na trhu. Jaké dárky si pro vás připravili, proč se vlastně jmenují Pikola a jaké prvenství je čeká letos v srpnu? Na to a mnohem víc nám odpověděl zakladatel Jirka Giesl.

Restaurant Week je tu: letos nabídne zážitky hned v 80 podnicích

Rádi objevujete nové podniky nebo prostě jen vyrazíte za dobrým jídlem? Pro všechny gastronomické příznivce startuje již 19. března jarní edice oblíbeného festivalu Restaurant Week. Pro naše čtenáře máme exkluzivní slevový kód!

„S přírodou si rozumíme,“ tvrdí Kunín. Drastické záběry ukazují opak

Mlékárna Kunín se prezentuje mottem „S přírodou si rozumíme“, avšak nedávno zveřejněné záběry odhalily kruté zacházení se zvířaty na dodavatelských farmách. Zaměstnanci byli zachyceni při bití a týrání dojnic a telat. Jak se k tomu mlékárna vyjádřila?

Brněnské Podobrazy slaví 25 let

Brněnská kavárna Podobrazy letos slaví čtvrtstoletí své existence. Od studentského experimentu až po legendu místní kavárenské scény – její příběh je plný změn, výzev i kulturního přesahu. Jak se Podobrazy dokázaly udržet na vrcholu i po přesunu na Zelný trh? A co chystají k 25. výročí? Přečtěte si rozhovor s majitelem Raedem Kahwajim a nahlédněte do zákulisí jedné z nejvýznamnějších brněnských kaváren.

Baristická komunita v Česku: Co jí chybí a co ji spojuje?

Kávový svět se mění a s ním i způsob, jak o něm mluvíme a jak ho představujeme čtenářům. Věřím, že si baristická komunita zaslouží více, než kolik se jí v dnešním Česku dostává. Větší pluralita pohledů, různorodost názorů, více prostoru pro ty, kteří tento gastronomický podobor každý den tvoří.