profi

rozhovor, Tao Coffee
Mikropražírna Tao Coffee aneb jak Honza k pražení přišel
V rámci poznávání české kávové komunity vám chceme přinášet rozhovory se známými i méně známými osobnostmi...
Jan Škeřík
Jan Škeřík: Od Baristy roku k vlastní kavárně i pražení
Když se řekne Jan Škeřík, mnohým z kávových nadšenců toto jméno jistě zarezonuje. Barista roku 2017,...
Barista roku 2024
Barista roku je opět tu! Letos s novou soutěží a pražírnami z Polska
Barista roku 2025 je tady! Letos přináší revoluci v kávových zážitcích – čeká nás nová soutěžní stage,...
Náhledovka
Filtrovaná voda: co obsahuje a proč ji filtrovat?
Slyšíme to všude kolem – voda je po kvalitních kávových zrnkách to nejdůležitější. Taky slýcháme, že...
metody
Kvíz: Metody zpracování kávy
Metoda zpracování kávy zásadně ovlivňuje její chuť – ještě dřív, než ji ochutnáme. Víte, co všechno prozradí...
3
Neviditelní nepřátelé zelené kávy: Vlhkost vs. vodní aktivita
Vlhkost a vodní aktivita – dvě veličiny, které zásadně ovlivňují kvalitu zelené kávy. Jaký je mezi nimi...
Náhledovka
Co-fermenty, fermentace, infuze. Kdo se v tom má vyznat?
Fermentace hýbe světem výběrové kávy. Farmáři zkoušejí všechny možné cesty, které mění přirozený chuťový...
5
Barista League opět v Česku: V čem se utkají soutěžící v Praze?
Soutěž Barista League již jednou Česko navštívila a dokázala, že jde o zábavný kávový event, který má...
tadnahled
Jak postupovat při výběru mlýnku na doma
Technologie, výroba a design mlýnků se vyvíjejí, ceny se mění a inovace neustále přibývají. Každých pár...