Barvení vajíček kávou ve 4 krocích: udržitelný tip na Velikonoce

Barvení vajíček kávovou sedlinou je ekologická a originální alternativa k běžným barvivům. Vytváří elegantní hnědé odstíny a využívá jen přírodní suroviny. Vyzkoušej tento jednoduchý způsob a vyzdob si domácnost udržitelně!

Scott Rao podruhé: O záchraně kávy, hejtrech a jedné novince

Druhá část interview s uznávanou kávovou osobností Scottem Raem. Káva čelí poslední dobou hned několika výzvám. Scott ale věří v lidskou inovaci a schopnost přizpůsobit se. Jak vidí budoucnost kávového oboru?

Barista League opět v Česku: V čem se utkají soutěžící v Praze?

Soutěž Barista League již jednou Česko navštívila a dokázala, že jde o zábavný kávový event, který má co nabídnout kávovým nadšencům i profesionálům. Baristické klání tentokrát proběhne v sobotu 29. 3. v pražském eventovém prostoru Gabriel Loci. Proč na akci vyrazit, čím je jiná a co uvidíte a ochutnáte?

Scott Rao poprvé: O začátcích, zbytečných metodách a fermentacích

Exkluzivní rozhovor se Scottem Raem, který promluvil o svých kávových začátcích i kontroverzních trendech. Jak se z kavárenského nováčka stal respektovaným expertem? A proč si myslí, že pour-overy nejsou tak skvělé, jak si mnozí myslí?

Pikola: Od malého espresso baru k pražírně a šesti kavárnám

Pikola oslavila (a stále slaví) desetiletí na trhu. Jaké dárky si pro vás připravili, proč se vlastně jmenují Pikola a jaké prvenství je čeká letos v srpnu? Na to a mnohem víc nám odpověděl zakladatel Jirka Giesl.

Restaurant Week je tu: letos nabídne zážitky hned v 80 podnicích

Rádi objevujete nové podniky nebo prostě jen vyrazíte za dobrým jídlem? Pro všechny gastronomické příznivce startuje již 19. března jarní edice oblíbeného festivalu Restaurant Week. Pro naše čtenáře máme exkluzivní slevový kód!

Cena kávy je oproti loňsku dvojnásobná. Proč tomu tak je?

Cena kávy roste, kde se však projevují její výkyvy nejdříve? Pokud jste naučeni na brazilskou kávu z vaší oblíbené pražírny, možná jste ji v poslední době nenašli v nabídce nebo jste zaznamenali změnu v její ceně. Proč cena kávy stoupá a jaké problémy aktuálně české pražírny řeší? Na to jsme se zeptali několika tuzemských pražíren.

Kam v Marseille na výběrovku? Příběhy tří baristek

Objevte tři výběrové kavárny v Marseille, kde se setkává vášeň pro kávu s jedinečnými příběhy baristek. Kde najdete nejlepší filtr, brunch nebo burgr a atmosféru v nejstarším městě Francie? Přečtěte si víc!

„S přírodou si rozumíme,“ tvrdí Kunín. Drastické záběry ukazují opak

Mlékárna Kunín se prezentuje mottem „S přírodou si rozumíme“, avšak nedávno zveřejněné záběry odhalily kruté zacházení se zvířaty na dodavatelských farmách. Zaměstnanci byli zachyceni při bití a týrání dojnic a telat. Jak se k tomu mlékárna vyjádřila?

Kvíz: Anatomie kávového zrna

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak správně pojmenovat kávové plody? A umíte si pod pojmem zelené zrno představit něco konkrétního? Pojďme se společně podívat na kvíz anatomie kávových plodů. Své znalosti jistě využijete hned při další návštěvě kavárny či pražírny.

Jak postupovat při výběru mlýnku na doma

Technologie, výroba a design mlýnků se vyvíjejí, ceny se mění a inovace neustále přibývají. Každých pár měsíců se objeví nové cenově dostupné modely, které stojí za zvážení. Přináším vám proto stručný a aktuální návod, který byste při investici do mlýnku měli zohlednit.

LIFESTYLE

Březnový horoskop pro všechny kávové nadšence

Březen, za kamna vlezem? To byste přišli o spoustu zajímavých kávových zážitků, které nás tento měsíc čekají. Pojďme se na ně společně podívat.

ORIGIN

Kávový pás aneb kde se rodí váš ranní šálek

V dnešním rychlém světě někdy ani nezbývá prostor na hloubání nad věcmi do detailu. O tom, zda je to škoda nebo výhoda, bychom samozřejmě mohli polemizovat. Pokud jste se však dnes zamysleli nad tím, kde se kávová zrnka ve vaší spíži vlastně vzala, jste na správném místě. Dámy a pánové – kávový pás!

DOMÁCÍ BARISTA

Turek jako český hřích? I don’t think so…

Český turek je fenomén, který přetrvává navzdory rostoucí popularitě alternativních metod přípravy kávy. Jeho obliba spočívá v jednoduchosti, zvyklostech a nenáročnosti na vybavení. Přestože je odborníky často kritizován, správná volba surovin a techniky může z této tradiční metody udělat daleko lepší zážitek. Jak na to?