Kvíz: Metody zpracování kávy

Metoda zpracování kávy zásadně ovlivňuje její chuť – ještě dřív, než ji ochutnáme. Víte, co všechno prozradí a jak se jednotlivé způsoby liší? Otestujte se v našem kvízu!
metody

Metody zpracování kávy nám dokážou o výsledném nápoji hodně prozradit i bez toho, aniž bychom kávu vůbec ochutnali. Právě chuťový profil kávy a tóny, které díky zpracování v nápoji cítíme jsou mnohdy predikovány už na samotné kávové farmě. Způsobů zpracování kávových zrn je v dnešní době velké množství, a proto je dobré se v nich základně orientovat. Jak se ve zpracování kávy vyznáte? To prověří tento kvíz.

Sdílejte

beverages
Kvíz: Kávové nápoje

To nejlepší ze světa kávy jednou za měsíc do mailu? Přihlaste se k odběru!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Další články

Refraktometr TDS
Co je to TDS a extrakce? Proč se měří? 
Slyšíme to sice občasně, ale dostatečně často na to, abychom to nemohli přehlédnout. Když někdo řekne,...
Náhledovka a fotky-12
„Ta emo kavárna v Brně“ aneb proč je důležité mít dnes koncept
Pod pojmem „emo kavárna“ si můžeme představit mnohé. Jak vznikl nápad na její otevření a jestli pomohl...
podzim
Vliv kofeinu na zkracující se zimní dny
Podzim je období, kdy se dny krátí, rána bývají tmavší a večery přicházejí dříve. Naše tělo na tyto změny...
crema1
Tajuplná crema. Jak vzniká a k čemu je dobrá?
Crema – ikonická pěna na espressu, která dokáže rozdělit kávový svět. Její zlatavý povrch sice působí...