Kávový svět online 2020

Gonzalo Mancila Diaz, José Francisco Cuellar, Bruno Andrade, Rafael Vinhal, Jan Urbánek a Karel Černý. Všechna tato jména spojuje jediné. Láska ke kávě. Vzhledem k aktuální situaci jsme nemohli všechny dopravit na Týden kávy do Brna, a proto jsme se rozhodli zvolit online variantu! Premiéru můžete vidět již 8. 10. od 17:45! #kavaspojuje #nicnasnezastavi

Gonzalo Mancila Diaz
Gonzala jste mohli vidět už na Týdnu kávy v roce 2014, kde uskutečnil několik přednášek a workshopů a podělil se o své zkušenosti. V letošním roce nám představí skrze krátké video svou farmu a řekne nám něco o tom, co všechno může ovlivnit pěstování výběrové kávy.

José Francisco Cuellar
Káva z Hondurasu není ve světě příliš známá, přitom je její kvalita velmi vysoká. A právě honduraskou kávu nám představí tento farmář a exportér. José se snaží udržet rodinné farmaření, ale také zviditelnit honduraskou kávu po celém světě, dát jí vlastní jméno a zajistit tak lepší podmínky pro řadu farmářů v této středoamerické zemi.

Bruno Andrade a Rafael Vinhalo
O zlepšení a transparentnosti podmínek prodeje malých farmářů v Brazílii jsme se bavili s farmáři, exportéry a neposlední řadě také se specialisty na kávu – Brunem a Rafaelem. Vysvětlí nám, co je charakteristické pro pěstování kávy v Brazílii, jakým způsobem se snaží změnit tradice kávových řetězců a jak to vypadá na Rafaelově farmě.

Jan Urbánek
Pan Urbánek je pěstitelem kávovníků a nikdo Vám neporadí tolik, jako právě on. Povypráví vám o tom, jak si vypěstovat kávovník doma.

Karel Černý
Přednášku o kávě v renesanci a baroku si pro Vás připravil přednosta Ústavu dějin lékařství a cizích jazyků 1. LF UK doc. Mgr. Karel Černý, Ph.D., který zkoumá historii výživy v raném novověku a především příchod tří nových nealkoholických nápojů – čaje, kávy a čokolády do Evropy.